Опитування: Нафта подешевшає на цьому тижні через зростання долара і поставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Нафта подешевшає на цьому тижні через зростання долара і поставок

Енергетика
195
Ціна нафти може знизитися на цьому тижні після того, як курс американського долара відновив зростання до євро, а також через підвищення запасів палива в США, повідомило агентство Bloomberg.
Зменшення вартості нафти очікують 14 з 23, або 61% експертів, що взяли участь в опитуванні наприкінці минулого тижня експертів. П'ятеро респондентів, або 22%, прогнозують підвищення цін, і чотири людини вважають, що значних змін не відбудеться.
"Ринок реально пробує пробити ліміти і подивитися, як високо він може забратися, і можливо на цьому тижні ми одержимо відповідь, - відзначає аналітик з енергетики Citigroup Global Markets Тім Еванс. - Ми протестували $120 за барель на новинах з Нігерії і страйку на Grangemouth, але не змогли пройти цю межу. Це говорить мені про те, що поставки дійсно достатні".
Комерційні запаси нафти в США, за даними міністерства енергетики, росли 13 з останніх 16 тижнів.
Аналітики прогнозують зниження вартості нафти вже 17 тижнів підряд.
Очікували, що нафта подешевшає на минулому тижні, 53% опитаних, і їхній прогноз виправдався. Ціна травневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) за підсумками минулого тижня опустилася на $2,2, або 1,9%, і перебувала на закриття торгів у п'ятницю на позначці $116,32 за барель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас