НКРЕ планує підняти ціну на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ планує підняти ціну на газ для населення

Енергетика
235
Рішення про підвищення ціни на газ для населення може бути прийнято 8 травня на засіданні Нацкомісії регулювання електроенергетики України. Про це повідомив керівник прес-служби НАК Нафтогаз України Валентин Землянський.
При цьому він запевнив, що "заднім числом" ціни піднімати не будуть. Швидше за все, до 8 травня розрахунки будуть вестися за старими тарифами, а потім вже за новими.
”Таким способом удасться уникнути соціальної напруженості в суспільстві”, - вважає Землянський.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики провести із травня по грудень цього року поетапне підвищення роздрібних цін на газ для населення в межах 3-5% щомісяця залежно від обсягів споживання.
Зокрема, Кабмін рекомендував НКРЕ передбачити щомісячне 3% підвищення роздрібної ціни для побутових споживачів з обсягом споживання до 12 тис. куб. м і 5% щомісячне підвищення для абонентів, які споживають понад 12 тис. куб. м.
Однак ціни не підвищилися через відсутність рішення НКРЕ.
Президент Центру політичної кон'юнктури Росії, директор Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Сімонов прогнозує, що ціна на природний газ для України в 2009 році складе не менше 320 доларів за тис. кубометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас