Лакшмі Міттал став найбагатшою людиною Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лакшмі Міттал став найбагатшою людиною Великобританії

314
Власник "Криворіжсталі" Лакшмі Міттал вчетверте поспіль визнаний найбагатшим у Британії за версією газети Sunday Times. Його статок оцінюється в 27,7 млрд фунтів (на 8 млрд. більше, ніж у 2007 році).
Друге місце дісталось російському підприємцю та власнику футбольного клубу "Челсі" Роману Абрамовичу. Статок нинішнього губернатора Чукотки виріс за останній рік з 10,8 млрд до 11,7 млрд фунтів стерлінгів (більше 23 млрд дол.).
Новачок у першій десятці ще один російський підприємець, найбільший акціонер англійського футбольного клубу "Арсенал" Алішер Усманов. У списку Sunday Times Rich List він посідає п'яту строчку з 5,7 млрд фунтів стерлінгів (понад 11 млрд дол.).
До рейтингу Sunday Times потрапила тисяча найбагатших людей країни. За оцінками видання, в сукупності їхній статок перевищує 400 млрд фунтів стерлінгів (800 млрд дол.). Це на 53 млрд фунтів більше в порівнянні з минулим роком.
З перших 75 імен 40 - іноземці.
Тим часом, уродженці Британії переживають нелегкі часи. Так, голова компанії Virgin Річард Бренсон "збіднів" за минулий рік на 400 млн фунтів. Зараз його капітал складає 2,7 млрд фунтів. У результаті Р.Бренсон опустився в списку з 11 місця на 20-е.
Нижній поріг рейтингу Sunday Times Rich List цього року підвищився. Щоб потрапити до тисячі найбагатших, потрібно було мати не менше 80 млн фунтів, на 10 млн. більше, ніж торік. Серед фігурантів списку 762 людини, які заробили свій статок самі, а не отримали його у спадок. Британська королева Єлизавета II на 264 місці з капіталом в 320 млн фунтів.
Філіп Бересфорд, який складає цей список з 1989 року, вважає, що 11 років правління Лейбористської партії у Великобританії стали "подарунком для супербагатих" завдяки вигідній для них податковій політиці. При цьому він відзначив, що цього року поповнення "грошового рейтингу" відбулося в основному за рахунок іноземців, які обрали Лондон як основне місце проживання або зосередили тут свій бізнес.
На противагу рейтингу Sunday Times газета Independent опублікувала в неділю список зі 100 людей, які, на її думку, роблять Великобританію кращою. Серед них - винахідник Інтернету Тім Бернерс-Лі і письменниця Джоан Роулінг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас