Інвестори прогнозують тривале відновлення економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори прогнозують тривале відновлення економіки США

Казна та Політика
372
Економісти останнім часом все частіше говорять про те, що американська економіка знаходиться на грані або вже вступила в смугу рецесії. Причому більшість інвесторів запевняють, що поки відновлення економіки США чекати не варто, передає Reuters.
Проте цей песимізм - ніщо в порівнянні з настроєм інвесторів з Уолл-стріт, які вважають, що пройде ще не один рік, перш ніж крупні фінансові інститути відновляться від серпневої кризи кредитів рівня subprime.
"На Уолл-стріт панує велика депресія. Інвестори запевняють, що швидкого відновлення американської економіки чекати не варто", - відзначає глава хеджевого фонду Citadel Investment Group LLC Кен Гріффін. Він також додає, що літній крах вже привів до величезних списань активів, інвестованих в цінні папери, пов'язані з іпотечними позиками низької надійності. "Проте невідомо, які будуть подальші наслідки цієї фінансової кризи, і розслабляти поки не варто", - додає він.
Схожої точки зору дотримується і решта американських інвесторів. Наприклад, голова інвестиційної компанії Moelis & Company Кен Моеліс вважає, що на Уолл-стріт ще нескоро повернеться оптимізм. "Пройде не один рік, перш ніж крупні фінансові інститути остаточно розберуться з наслідками літньої кризи", - додає він. Більш того, деякі експерти відзначають, що нинішня фінансова криза стала найбільшою за останні 30 років. "Я ще ніколи не бачив, щоб на Уолл-стріт панувала така глибока депресія. Ця криза стала наймасштабнішою за останні 30 років", - вважає співзасновник хеджевого фонду Apollo Advisors Леон Блек.
Правда, варто відзначити, що далеко не всі інвестори дотримуються такої песимістичної точки зору. Зокрема, оптимістами поки залишаються ті трейдери і інвестори, які вкладають капітал в сировинні ринки. "Їх цікавить тільки те, що відбувається на сировинних ринках, і їх абсолютно не хвилює те, що відбувається на Уолл-стріт", - додає Кен Моеліс.
Деякі аналітики говорять і про те, що рецесія США виявиться дуже короткою, і вже в II половині 2008 р. найбільша в світі економіка поступово почне відновлюватися. " Є всі підстави вважати, що ми досягли "дна", і світові фондові ринки незабаром почнуть рости", - запевняє представник інвестбанку Perella Weinberg Partners Пітер Вайнберг.
Схожої точки зору дотримується і Мінфін США. Так, на думку заступника міністра фінансів США Девіда Маккорміка, вже зараз на світових ринках з'являються перші ознаки того, що все найгірше позаду, і в другій половині 2008г. можна чекати початку поступового відновлення американської економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас