Путін: Газ, на відміну від штанів, не можна купити де завгодно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Газ, на відміну від штанів, не можна купити де завгодно

Енергетика
480
Президент РФ Володимир Путін вважає, що участь Греції в "Південному потоці" дозволить їй стати важливою ланкою в енергетичній політиці Європи.
Про це президент РФ повідомив на прес-конференції за підсумками зустрічі із прем'єр-міністром Греції Константиносом Караманлисом. "Потреби Греції в газі в найближчі 8 років збільшаться у два рази, і Росія готова ці потреби забезпечити", - сказав Путін.
При цьому він відзначив: "Якби Греції потрібні були звичайні товари - годинники, труси та краватки, то можна було б купити це де завгодно - в Китаї, у Швейцарії, в Італії. А країн, які в стані поставити первинний енергоносій (газ) у потрібному обсязі й за конкурентоспроможними цінами для Європи, можна перелічити на пальцях тільки однієї руки, і я думаю, що наша пропозиція є найбільш оптимальною і найбільш конкурентоспроможноюм. Ми в змозі вирішити всі завдання, які перед собою ставимо, і, співробітничаючи з нашими європейськими партнерами, звичайно, ці завдання вирішимо".
Здійснення проекту "Південний потік" не означає, що Росія "бореться з іншими проектами" у газовій сфері, підкреслив Путін. "Якщо хтось у змозі на економічно прийнятних умовах реалізувати інші проекти подібного роду, забезпечити ці газопровідні системи продуктом у достатньому обсязі, ми будемо тільки ради", - підсумував Путін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас