Джордж Буш закликав добувати в США більше нафті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джордж Буш закликав добувати в США більше нафті

Енергетика
169
Президент США Джордж Буш виступив із закликом розширити видобуток і переробку нафти на території США як відповідь на зростання світових цін на вуглеводні.
"Головною причиною високих цін на бензин є те, що глобальне виробництво нафти не встигає за зростаючим попитом", - заявив президент США, виступаючи на прес-конференції в Рожевому саду Білого дому.
Нагадавши про те, що американський конгрес виступає проти "зусиль з розширення нашого виробництва (нафти) тут всередині країни", Буш повідомив, що за оцінкою міністерства енергетики США розробка родовищ на арктичному узбережжі штату Аляска дозволила б додати "один мільярд барелів у день" або 27 мільйонів галонів дизельного палива в добу.
"Це було б збільшенням на 20% виробництва сирої нафти від рівня в США і ймовірно призвело б до зниження цін на бензин", - сказав глава Білого дому.
Підкресливши, що "іншою причиною високих цін на бензин є недостача переробних потужностей", Буш нагадав, що "з моменту коли Америка побудувала свій останній нафтоочищувальний завод, пройшло 30 років".
При цьому президент США склав провину на конгрес США за те, що американські законодавці "блокують зусилля з розширення потужностей і будівництву більшого числа нафтоочищувальних заводів".
Буш також торкнувся теми ядерної енергетики.
Підкресливши, що в США "ростуть цін на електрику", президент заявив, що "конгрес продовжує блокувати положення, необхідні для збільшення виробництва електрики за допомогою розширення використання чистої, безпечної ядерної енергії".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас