Дві літні британки програли податкову війну з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві літні британки програли податкову війну з Європою

Кримінал
186
Дві літні сестри-британки програли останній бій за право не платити податок на спадщину, коли одна з них помре, повідомляє BBC News.
Джойс і Сібіл Берден, яким 90 і 82 року відповідно, все життя прожили разом в Уілширі. Вони звернулися в Європейський суд із правах людини, вимагаючи визнати за ними ті ж податкові права, які поширюються на пари, одружені, і одностатеві пари, що ведуть спільне господарство, але не поширюються на проживаючим разом братів і сестер.
Судді в Страсбурзі 15 голосами проти 2 вирішили, що сестри не піддаються дискримінації.
Сестри, чия боротьба частково фінансується за рахунок добровільних пожертвувань, заявили, що продовжуть лобіювати британський парламент.
"Ми намагаємося зрозуміти, чому дві незаміжні сестри похилого віку, чиїм єдиним злочином було рішення не виходити заміж, а доглядати за своїми батьками, виявилися в такому положенні, - заявили вони. - Ми завжди платили податки, піклувалися про своїх родичів і, якщо буде потреба, одна про одну, не одержуючи ніякої допомоги від держави, але тепер виявилося, що ми не можемо забезпечити один одного на кілька останнього років життя. Не буде перебільшенням сказати, що ми почуваємо, що піддаємося переслідуванням".
Рішення Європейського суду означає, що, коли одна із сестер помре, друга змушена продати їх будинок у Марлборо. Як виявляється із судових документів, в 2006 році будинок із прилеглою до нього ділянкою землі був оцінений в 550 тисяч фунтів стерлінгів. У спільному володінні сестер перебуває ще два об'єкти нерухомості загальною вартістю 325 тисяч фунтів. Після смерті однієї із сестер інша змушена буде заплатити податок на спадщину в розмірі 40% вартості майна померлої.
З 1976 року сестри щорічно звертаються до канцлера Британії із проханням визнати за ними податкові права пари, що проживає спільно.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас