Ринок нафти заспокоївся після обвалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти заспокоївся після обвалу

Енергетика
462
Ціна на нафту демонструє слабку динаміку в середу 30 квітня після різкого зниження напередодні. Інвестори очікують даних із запасів у США, а також рішення ФРС щодо ставки.
Ринок нафти перебуває в застійному стані після різкого зниження напередодні, коли надійшли повідомлення про відновлення роботи нафтопровідної системи Forties. На котирування нафтових ф'ючерсів також натиснув долар, що зміцнював протягом вівторка чекаючи рішення ФРС США. Вся увага інвесторів звернена на прийдешнє ввечері подія, а також риторику заяв монетарної влади Америки.
Якщо в процесі зниження ставки наступить пауза після сьогоднішнього зниження, то це позитивно позначиться на доларі, що може почати своє зміцнення. На даний момент ринок оцінює ймовірність зниження ставки 30 квітня в 80%. Однак подальше зниження представляється малоймовірним через сильний інфляційний тиск. До речі кажучи, з вересня, коли ФРС стала знижувати ставку, ціна на нафту зросла майже на 40%, а долар ослабнув на 12%. Якщо монетарна влада продовжать послабляти національну валюту, то це може вкрай негативно позначитися на деяких галузях економіки, про що свідчать останні звіти авіакомпаній, які в один голос оголосили про збитки в останньому кварталі через надмірні видатки на паливо.
Передбачаючи паузу в діях ФРС, можливе зміцнення долара, а також ослаблення тиску ринку з боку фундаментальних факторів, інвестори уникають ігри на підвищення. Станом на 9:25, барель нафти марки Light Sweet втрачає в ціні $0,10 до $115,53. Барель нафти марки Brent майже не міняється в ціні, торгуючись на позначці $113,42. Єдина європейська валюта обмінюється за курсом $1,5578.
На середу також запланований вихід звіту міністерства енергетики США, але останнім часом ринок досить поволі реагує на дані з нафтосховищ. Проте, за версією Bloomberg запаси нафти збільшаться на 950 тис. барелів, а за версією Platts на 1,6 млн. барелів. При цьому щомісячний звіт міністерства енергетики США показав, що попит на нафтопродукти в лютому скоротився на 8,5%, хоча в березні знову почав рости.
Таким чином, в наявності ситуація м'якої невизначеності із закладеним потенціалом подальшого зниження ціни на нафту. При збігу зазначених факторів - росту запасів, заяви про призупинення практики зниження ставки, а також стабілізація ситуації в районах видобутку - ринок продовжить свій спадний рух.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас