Середземномор'я готується до економічного буму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середземномор'я готується до економічного буму

Казна та Політика
318
Сьогодні лідери декількох країн у басейні Середземного моря виступили з ініціативою розширити економічне та соціальне співробітництво в рамках "Союзу для Середземномор'я".
Ці політики вважають, що країни Південної Європи можуть досягти економічного зростання, тільки об'єднавшись.
Часто обумовлена економістами як "недоторкана інвесторами зона", південна частина Середземномор'я має всі шанси стати більш привабливою завдяки розвитку "Союзу для Середземномор'я", політико-економічної партнерської програми між Євросоюзом та південносередземноморськими країнами. ЄС увів у дію певну кількість елементів для розвитку "Союзу для Середземномор'я", в області дрібних і середніх компаній, зокрема - реалізації проектів з надання інвестиційної підтримки компаніям, що розвиваються, Півдня та Півночі Середземномор'я.
На недавньому форумі в Тунісі учасники проекту обговорили деталі його реалізації та шляхи вирішення існуючих проблем.
Обсяг інвестицій Євросоюзу в економіки 11 країн Євромед і Лівію за період з 2005 по 2007 рік склали 10,5 мільярдів євро, тобто більше, ніж за попередні 15 років. Але місцеві компанії потребують не тільки інвестицій.
450 мільйонів жителів, або 7% населення Землі, 20% світового ВВП, 15% земних багатств - Євромед, як вважають експерти, стоїть на порозі нового економічного ривка. І багато в чому майбутнє процвітання буде залежати від успіхів нового "Союзу для Середземномор'я".
Серйозною проблемою для нового економічного союзу може стати свобода пересувань. Так як міграція з африканських країн може бути серйозною загрозою для економічної стабільності країн Південної Європи. Притому, що організація середземномор'я повинна бути більш наближеною до простих жителів. Лідери нової інтеграції не хочуть повторювати помилок своїх попередників з Європейського Союзу, який зараз уже розглядають як організацію, створену без залучення простого населення для політиків і великих корпорацій.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас