Таїланд вдається до національних резервів у боротьбі з продовольчою інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таїланд вдається до національних резервів у боротьбі з продовольчою інфляцією

Казна та Політика
142
Кабінет міністрів Таїланду схвалив у вівторок 29 квітня план, що передбачає відкриття національних резервів рису для збереження стабільності цін у країні на тлі зростання темпів продовольчої інфляції у світі.
Прем'єр-міністр Самак Сундараведж заявив, що уряд буде продавати рис за ціною 170 бат ($5,37; за 5 кг. при існуючих цінах на ринку близько 200 бат. "Ми почнемо продаж протягом двох тижнів”, - повідомив він за підсумками засідання кабінету. Однак уряд не уточнив обсяг майбутнього розпродажу резервів, які оцінюються в 2,1 млн. тонн. Також не уточнюється, на кого буде націлений продаж адресних продовольчих субсидій.
Уряд також планує закуповувати додаткові партії рису у фермерів, щоб поповнити державні резерви. "Дані дії повинні будуть сприяти зниженню цінового тиску на ринку”, - підкреслив прем'єр-міністр. Закупівлі рису будуть здійснюватися в ті періоди, коли ціни будуть перебувати на низькому рівні. При цьому Таїланд не має наміру обмежувати експорт рису. В 2008 році планується поставити на світовий ринок близько 9 млн. тонн цього продукту сільського господарства
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас