Інфляція у Великобританії перевищить 3% у найближчі 12 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії перевищить 3% у найближчі 12 місяців

Казна та Політика
100
Інфляція у Великобританії перевищить 3% у найближчі дванадцять місяців і буде триматися близько до цього рівня довше, ніж в 2007 році, заявив голова Банку Англії Мервін Кінг, повідомило агентство Bloomberg.
"Цілком імовірно, що інфляція досягне 3% або буде вищою, з огляду на негативний вплив рекордної вартості енергоносіїв і продуктів харчування, - сказав М.Кінг, виступаючи в парламенті. - Період, протягом якого темпи зростання цін будуть близькі до 3%, виявиться більш тривалим, ніж торік".
За словами М.Кінга, керівництво центробанку продовжить стикатися із труднощами при прийнятті рішень щодо рівня базової процентної ставки, з огляду на уповільнення темпів економічного зростання одночасно із прискоренням інфляції.
За межами банківського сектора британська економіка "перебуває в прекрасній формі", відзначив М.Кінг.
Коментарі голови Банку Англії пояснюють, чому британський ЦБ знижує процентні ставки більш повільно, ніж Федеральна резервна система (ФРС) США, що скоротила ставку на 3 процентних пункти з вересня минулого року. Банк Англії зменшив ставку тричі із грудня 2007 року.
"Немає сенсу підвищувати ставку в цей час, оскільки ослаблення економіки повинне привести до уповільнення інфляції до рівня нижче 3%", - заявив М.Кінг.
За його словами, рішення про уливання ліквідності в банківську систему було прийнято не для того, щоб підтримати ринок іпотечного кредитування, розхитаний в умовах кризи в кредитній сфері.
"Було б серйозною помилкою повернути іпотечний ринок туди, де він був рік тому, - відзначив голова Банку Англії. - План ЦБ націлений на відновлення довіри до банківської системи в цілому".
Він також відзначив, що центробанк як і раніше націлений на втримання інфляції в країні нижче рівня 2%.
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії перевищують 2% уже шість місяців підряд. У березні інфляція склала 2,5% у річному вирахуванні.
Згідно із прогнозом Міжнародного валютного фонду, темпи економічного зростання Великобританії складуть цього року 1,6%, що є мінімальним рівнем за останні 16 років
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас