Створення Зони вільної торгівлі з ЄС очікується у найближчій перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення Зони вільної торгівлі з ЄС очікується у найближчій перспективі

Казна та Політика
202
Створення Зони вільної торгівлі між Україною і Європейським союзом очікується у найближчій перспективі, повідомив у коментарі "Дзеркалу тижня" представник України при ЄС Андрій Веселовський.
"Песимістичні прогнози, відповідно до яких переговори із ЗВТ тягтимуться три-п’ять років, абсолютно безпідставні. Потрібно розраховувати на значно коротший строк", - заявив дипломат.
При цьому майбутня зона вільної торгівлі, за словами Веселовського, охоплюватиме практично всі товари і послуги.
"Як правило, ЗВТ починається тоді, коли вільна торгівля поширюється на 95% товарів і послуг. Ми хочемо зробити більше, - розповів він. - Євросоюз це почув і налаштований відповідати адекватно".
За словами Веселовського, під час першого раунду переговорів про створення ЗВТ, що відбувся днями у Брюсселі, стало очевидним, що позиції України і ЄС в питаннях торгівлі достатньо близькі. "Розбіжностей і проблем, принаймні на даному етапі, не надто багато, як це вважалося раніше", - відзначив дипломат.
При цьому, за його словами, на даному етапі сторони домовилися не коментувати хід переговорів, оскільки обговорювані на переговорах масштаби і терміни зниження тих або інших тарифів впливають на реальні економічні і фінансові процеси, й інформація, котра просочиться в ЗМІ, може дати комусь перевагу перед конкурентами.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас