Україна готує худобу до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готує худобу до СОТ

Аграрний ринок
406
Україна активно готується до офіційного членства в СОТ і упорядковує своє законодавство, у тому числі й у сфері тваринництва.
Про це заявив на брифінгу глава Державного комітету ветеринарної медицини України Григорій Іванов.
Іванов заявляє, що на сьогоднішній день комітет робить все, щоб українське законодавство щодо ветеринарії погодити із законами СОТ. "Крок за кроком ми наближаємося до того. Щоб на 100% гармонізувати законодавчу базу із СОТ. Зокрема, прийнятий Закон про ветеринарну медицину, що повністю відповідає вимогам СОТ, а також й інші", - відзначив глава комітету.
За інформацією, оприлюдненою на брифінгу, на сьогоднішній день Україна вільна від інфекційних захворювань за списком міжнародного епізоотичного бюро, при реєстрації яких вводяться карантинні обмеження. Але при цьому в Україні досить гостро стоїть проблема із захворюванням туберкульозом серед великої рогатої худоби. З початку 2008 року оздоровлено 10 неблагополучних пунктів. На даний момент в Україні вільні від туберкульозу АРК і 14 областей.
Крім інфекційних захворювань, існує ще й проблема лейкозу великої рогатої худоби. В 19 областях України налічується 368 неблагополучних пунктів, що на 101 менше, ніж за аналогічний період минулого року. Також Державний комітет ветеринарної медицини систематично працює зі сказом.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас