Перша черга окружної залізниці в Києві може бути запущена вже в серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша черга окружної залізниці в Києві може бути запущена вже в серпні

254
Перший віце-прем'єр, кандидат на посаду київського міського голови від БЮТ Олександр Турчинов вважає, що першу чергу залізниці навколо Києва можна запустити вже в серпні 2008 року.
Після поїздки по цій дорозі у вівторок він повідомив журналістам, що даний проект "може значно полегшити і зняти навантаження із традиційних київських маршрутів". "У нас є можливість зробити повне коло навколо Києва. Ця залізнична колія проходить через кожен район міста", - сказав Турчинов.
За його словами, керівництво залізниці готове почати реалізацію цього проекту, однак для нього необхідно розробити інфраструктуру транспортних розв'язок автобусів, тролейбусів і метро. Турчинов відзначив, що зі станціями електропоїзда необхідно буде з'єднати відповідні станції метро та зупинки громадського транспорту. "Ми говорили з керівництвом залізниці, і перше півколо від Дарниці до Борщагівки може бути запущено у серпні поточного року", - сказав Турчинов.
При цьому він відзначив, що основну роботу з реалізації проекту повинні будуть виконати міська влада, але міськадміністрація "поки відстороняється від цього проекту".
Турчинов повідомив, що за попередніми підрахунками вартість проїзду в електропоїзді буде становити близько 1 грн. "Фактично з будь-якого району без яких-небудь пробок можна буде потрапити в будь-яку точку міста", - сказав він.
Начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопишин повідомив журналістам, що на реалізацію цього проекту необхідно 300 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас