Зустріч країн-експортерів газу переноситься з червня на осінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зустріч країн-експортерів газу переноситься з червня на осінь

Енергетика
225
Зустріч представників країн-експортерів газу, що передбачалося провести 24 червня в Москві, на прохання Росії переноситься на жовтень-листопад, повідомив агентству Bloomberg міністр нафти Алжиру Хакіб Хеліл.
"Зустріч перенесена на жовтень або листопад на прохання Росії", - сказав він. В організацію Gas Exporting Countries Forum, створену кілька років тому, входять Росія, Іран, Венесуела, Катар, Єгипет, Алжир, усього 15 країн, які контролюють 72% світових газових резервів і 42% його видобутку. Передбачалося, що в Москві найбільші світові країни-виробники газу повинні були обговорити встановлення більш тісних зв'язків.
Конференція в Москві розглядається багатьма у світлі обговорення ідеї "газової ОПЕК". Президент Росії Володимир Путін говорив, що вважає ідею "газової ОПЕК" "цікавою". Посол Ірану в РФ Голямреза Ансарі говорив в інтерв'ю "Інтерфаксу" у лютому, що Іран, Росія, Алжир і Катар ведуть консультації щодо створення газового картелю за прикладом ОПЕК.
Міжнародне енергетичне агентство вважає, що створення газового регулятора на зразок ОПЕК для контролю за поставками та цінами буде помилкою, оскільки компанії можуть збільшувати виробництво електрики за рахунок інших джерел
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас