Роман Абрамович хоче перевершити Олену Франчук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роман Абрамович хоче перевершити Олену Франчук

Нерухомість
412
Роман Абрамович зібрався побудувати найдорожчу приватну резиденцію у Великобританії.
Очікується, що по закінченні будівництва, будинок з вісьмома спальнями в лондонському районі Найтсбридж буде коштувати 150 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 300 мільйонів доларів). У восьмиповерховому будинку три поверхи будуть підземними. У будинку розміститься кінозал, басейн, лазня. Дизайном інтер'єра мільярдер збирається займатися самостійно, і, швидше за все, будинок буде в помпезному вікторіанському стилі, пише The Telegraph.
На місці майбутнього будівництва зараз розташовані дві таунхауси будівництва початку двадцятого століття, які були розділені на дев'ять окремих апартаментів в 1998 році. Наприкінці 90-х Абрамович купив одну із квартир, де жив, приїжджаючи в Лондон. Поступово він скупив й інші апартаменти, у міру того, як вони виходили на ринок.
Право володіння всією власністю він купив за 1,8 мільйона фунтів стерлінгів (близько 3,5 мільйонів доларів) у вересні 2007 року і тоді ж заявив про свої плани будівництва в раді районів Кенсінгтону і Челсі (Kensington and Chelsea council).
Якщо плани будуть схвалені, новобудова стане найдорожчою в країні. Сьогодні світовим рекордом ціни на нерухомість вважається покупка в лютому 2008 року особняка в найпрестижнішому районі британської столиці - Кенсінгтоні дочкою Леоніда Кучми Оленою Франчук. За будинок у вікторіанському стилі вона заплатила 80 мільйонів фунтів (159 мільйонів доларів). Ця угода побила попередній рекорд - покупку в 2004 році сталеливарним магнатом з Індії Лакшмі Мітталом будинку в Кенсінгтоні за 67 мільйонів фунтів стерлінгів.
Роман Абрамович займає другий рядок у списку найбагатших британців, складеному The Sunday Times. Його статки оцінюються в 11,7 мільярда фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас