Зубков: Прийняті Україною рішення відкривають шлях для прозорих газових контрактів з Росією на багато років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубков: Прийняті Україною рішення відкривають шлях для прозорих газових контрактів з Росією на багато років

Енергетика
145
Вирішення Україною проблем у газовій сфері створює основу для вибудовування відносин з Росією на багато років уперед, вважає прем'єр-міністр РФ Віктор Зубков.
"Українська сторона провела велику роботу з розшивки вузьких місць у газовій сфері. Це відкриває шлях для подальшої солідної взаємодії, вибудовування відносин на багато років уперед, може, на вісім-десять років, зі зрозумілими, прозорими контрактами на поставки та транзит газу", - заявив Зубков у понеділок під час засідання комітету міждержавної російсько-української комісії.
Під час засідання прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко проінформувала Зубкова про здійснення Україною останнього платежу за поставлений природний газ.
Зубков констатував, що на даний момент комітет з питань економічного співробітництва двосторонньої Міждержавної комісії працює ефективно. "Гарний тон нашій взаємодії задали президенти двох країн, ми працюємо в напрямку реалізації затвердженого плану дій до 2009 року", - відзначив він.
Російський прем'єр підкреслив, що під час засідання в понеділок необхідно прийняти рішення по таких сферах співробітництва, як літакобудування, атомна, космічна сфера.
На думку Зубкова, з'явилася необхідність створення нових підкомісій по галузях співробітництва.
Прем'єр РФ вважає, що плідна робота з розвитку співробітництва має велике значення й у міжнародному плані. "Спільно ми можемо забезпечити гідне місце України та Росії в міжнародному поділі праці", - відзначив Зубков
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас