Політолог: Президент поставив уряд в безвихідну ситуацію, - — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Президент поставив уряд в безвихідну ситуацію, -

Казна та Політика
607
Сьогоднішні дії прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з представлення Андрія Портнова як виконуючий обов'язки глава Фонду Держмайна, пов'язані з безвихідною ситуацією в яку президент поставив уряд. Таку думку висловив РБК-Україна директор Київського центру політичних досліджень і конфлікттології Михайло Погребинський.
Політолог нагадав, що президент спільно з ФДМУ блокує дії уряду з приватизації. "Доходи від приватизації вже закладені в бюджеті, що робити уряду? Після рішення Конституційного суду, який фактично підтвердив правоту уряду, у Юлії Тимошенко практично не залишалось іншого типу поведінки, тому я думаю, що вони були приречені на це протистояння", - відзначив він.
Разом з тим політолог вважає, що президент сьогодні не зацікавлений у відставці уряду, оскільки це спричинить за собою розвал коаліції, а Тимошенко, в свою чергу, зацікавлена в тому, щоб "дістати можливість приватизувати та працювати". Виходячи з цього, Погребинський припускає, що сторони, піднявши до високого ступеня температуру, повинні відступити. "Тимошенко може відступити від формату приватизації, наприклад в питанні Одеського припортового заводу. Президент, зіткнувшись з рішучістю, також повинен відступити. Далеко навряд чи але так, щоб це виглядало як компроміс", - прогнозує він.
В той же час політолог не виключив існування сценарію можливої відставки Тимошенко після того, як по її рейтингу завдасть удару висока інфляція. Проте він відзначив, що сьогодні немає переконливих даних, що свідчать про падіння популярності прем'єр-міністра.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас