Гроші і добрі слова діють на мозок однаково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші і добрі слова діють на мозок однаково

351
Японські вчені встановили, що на ті самі мозкові центри впливають добрі слова та одержання коштів, будь-якого походження.
Вони провели дослідження, до яких залучили дев'ятнадцять чоловік, при цьому використовувалася апаратури, призначена для сканування мозку.
При фінансових винагородах будь-якого характеру фіксувалася відповідна реакція головного мозку, і вона виявилася однаковою.
У процесі експерименту учасникам пропонувалося зіграти в одну гру в карти, де одна з карт надавала право на одержання грошового призу.
Це було першою частиною дослідження, при якій фіксувалися реакції мозку на винагороди.
На думку вчених, відбувається це через те, що будь-яка винагорода сприймається людиною, як похвала і визнання її заслуг.
У другій частині експерименту фотографії та анкети учасників пропонувалися для ознайомлення зовсім стороннім для них людям.
У цьому випадку також фіксувалися мозкові реакції в тих випадках, коли на адресу учасників висловлювалися похвали і компліменти.
І той, і інший етап дослідження дав підстави стверджувати те, що в обох випадках активізувалася та сама область головного мозку.
На думку вчених, це відкриття має важливе значення, тому що на основі отриманих даних можна пояснити соціальну поведінку тієї чи іншої людини, що різна в кожного індивідуума.
А також, отримані нові дані є першим кроком до розуміння тих чи інших людських учинків або дій, наприклад, розібратися з таким поняттям, як альтруїзм.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас