Грузія перервала відносини з Росією щодо вступу до СОТ і звернулась до НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія перервала відносини з Росією щодо вступу до СОТ і звернулась до НАТО

Казна та Політика
272
Грузія під час консультацій, що пройшли в понеділок у Женеві, заявила про припинення двосторонніх переговорів із РФ щодо питань приєднання до СОТ.
Як повідомило джерело Інтерфаксу в російській делегації: "Грузинські колеги сьогодні перервали двосторонні переговори, вимагаючи скасування заходів, прийнятих Росією відносно Абхазії і Південної Осетії".
За словами джерела, "російська делегація вважає, що вжиті заходи не регулюються нормами СОТ і не можуть обговорюватися в рамках переговорного процесу щодо приєднання до цієї організації".
Крім того, Грузія просить НАТО впливати на Росію, щоб та відмовилася від своєї політики відносно Абхазії і Південної Осетії, заявив у понеділок у Брюсселі спецпосланник президента Грузії, екс-міністр іноземних справ Давид Бакрадзе.
"На засіданні ми звернемося до представників держав альянсу, щоб НАТО дала чіткий сигнал Росії щодо відмови від політики встановлення прямих відносин із сепаратистськими регіонами Грузії", - сказав Бакрадзе журналістам перед початком засідання в штаб-квартирі альянсу у форматі "26+1" (26 держав-членів НАТО + Грузія).
Раніше Грузія заявила, що має намір блокувати вступ Росії у СОТ.
У лютому Грузія заявила, що готова підтримати прийняття Росії у Світову організацію торгівлі
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас