Романо Проді відхилив пропозицію Газпрому очолити "Південний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Романо Проді відхилив пропозицію Газпрому очолити "Південний потік"

Енергетика
116
Покидаючи посаду, прем'єр-міністра Італії Романо Проді відхилив пропозицію президента Росії Володимира Путіна зайняти посаду глави South Stream AG - оператора газопроводу South Stream (Південний потік), повідомляє Reuters з посиланням на джерело в уряді Італії.
У реалізації іншого газпромівського проекту Nord Stream задіяний інший впливовий європейський політик - екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер.
Проді мав намір у понеділок 28 квітня 2008 року зустрітися із главами російського Газпрому та італійської Eni. Одночасно із цим газеті ”Комерсант” повідомила про те, що глава Газпрому Олексій Міллер може запропонувати Проді очолити швейцарську компанію South Stream AG, що є оператором проекту.
Глава італійської компанії Eni Паоло Скароні сказав, що у такому разі він відмовиться від дотримання правила, прийнятого в компанії, не коментувати повідомлення в пресі, але він не може не визнати, що кандидатура Проді була б відмінним вибором. Проді залишає свою посаду після поразки на виборах.
Газопровід Південний потік, створюваний Газпромом разом з Eni, буде щорічно поставляти в Європу 30 млрд. кубометрів російського газу і пройде через дно Чорного моря до Болгарії, де розділиться на дві гілки - одна через Сербію досягне Австрії, друга - через Грецію піде на південь Італії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас