Президент Венесуели Чавес пригрозив експропріювати металургійну компанію Sidor без компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Венесуели Чавес пригрозив експропріювати металургійну компанію Sidor без компенсації

Казна та Політика
181
Президент Венесуели Уго Чавес пригрозив негайно експропріювати металургійну компанію Siderurgica del Orinoco без виплати яких-небудь компенсацій її материнській компанії Ternium SA. Венесуельський лідер заявив в ефірі національного телебачення, що "не міг стримати сміху", коли довідався, що за свою частку в меткомпанії Ternium просить як мінімум 4 млрд дол., передає Associated Press. "Я не збираюся платити 4 млрд за цю компанію", - сказав Чавес. "Якщо вони не хочуть укладати з нами угоду (щодо націоналізації), я зараз же підпишу декрет про експропріацію і візьму контроль над компанією", - додав він.
Раніше у квітні ц.р. Чавес розпорядився провести націоналізацію Sidor, після того як власники компанії відмовилися виконувати наполегливі вимоги робітників про підвищення зарплат і пенсій. А рік тому У.Чавес заблокував експортні поставки Sidor на підставі того, що компанія недостатньо задовольняє потреби внутрішнього ринку в сировині.
Ternium, зареєстрована в Люксембурзі, володіє 60% акцій Sidor і є підконтрольною структурою аргентино-італійського промислового конгломерату Techint Group. Уряду Венесуели належить 20% Sidor, а інші акції перебувають на руках у колишніх і нинішніх співробітників компанії.
За даними Міжнародного інституту сталі і сплавів (IISI), на частку компанії припадає 85% від щорічного обсягу виплавки сталі у Венесуелі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас