У Києві пройшла акція протесту проти будівництва нових АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві пройшла акція протесту проти будівництва нових АЕС

Енергетика
135
Активісти екологічних організацій сьогодні закликали не використовувати атомну енергетику. Вони влаштували акцію протесту біля Міністерства палива і енергетики. Про це повідомила прес-служба Національного екологічного центру України.
Екологи обнесли територію відомства жовто-чорною стрічкою, а на саме урядове приміщення начепили вивіску "Джерело небезпеки".
Екологи переконані, що продовження роботи старих і будівництво нових атомних реакторів, розробки нових родовищ урану і накопичення радіоактивних відходів несуть загрозу для суспільства і навколишнього середовища. Одягнені в захисні костюми і респіратори, вони зверталися до перехожих з проханням підтримати ініціативу і підписати листівку із зверненням до Президента України про перегляд енергетичної стратегії.
"Наслідки аварії на ЧАЕС надзвичайні і ми ще далеко від їх остаточного усунення, але нас турбує, що нам знову пропонують йти ризикованим шляхом розвитку атомної енергетики і вже витрачають на ці плани суспільні кошти", - заявив координатор енергетичної програми НЕЦУ Дмитро Хмара.
"Україна може розраховувати на енергетичну безпеку лише за умови зниження споживання енергії, наша економіка надзвичайно енерговитратна, світ вже не покладається на атомну енергетику. Альтернативна енергетика стала найпривабливішим інвестуванням останніх років і Україна повинна покладатися саме на свої джерела енергії", - додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас