Нафта подешевшає наступного тижня через зростання долара і збільшення постачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подешевшає наступного тижня через зростання долара і збільшення постачання

Енергетика
157
Ціна нафти може знизитися на наступному тижні після того, як курс американського долара виріс відносно євро, а також через підвищення запасів у США, повідомило агентство Bloomberg.
Зменшення вартості нафти очікують 16 з 30, або 53%, експертів, що взяли участь в опитуванні. Одинадцять респондентів, або 37%, прогнозують підвищення цін, і три чоловіки вважають, що значних змін не відбудеться.
Аналітики прогнозують зниження вартості нафти вже 16 тижнів підряд.
"Ми бачимо початок відновлення долара, - вважає аналітик з енергетики Citigroup Global Markets Тім Еванс. - Слабкий долар був одним з основних "бичачих" факторів на нафтовому ринку. Відновлення долара приверне увагу до фізичних базових факторів, таких як слабке зростання попиту та істотне підвищення поставок".
Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 2,42 млн барелів (0,77%) - до 316,1 млн барелів, повідомило міністерство енергетики США в щотижневій доповіді.
У минулу п'ятницю очікували, що нафта подешевшає на поточному тижні, 50% опитаних, однак їхній прогноз не виправдався. Ціна травневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) з початку поточного тижня піднялася на 88 центів і перебуває в цей час на позначці $117,04 за барель. На цьому тижні вартість палива продемонструвала новий історичний максимум, досягши $119,9 за барель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас