Темпи економічного зростання Британії впали до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи економічного зростання Британії впали до рекордного рівня

Казна та Політика
125
Темпи економічного зростання у Великобританії впали до найнижчого рівня за останні три роки, повідомляє "Лента.Ру" з посиланням на Guardian.
Такі дані, опубліковані Національним бюро статистики Об'єднаного Королівства. Зростання ВВП у першому кварталі 2008 року склало 0,4 відсотки - на дві десяті процентних пункти менше, ніж в останні три місяці 2007 року.
У річному вирахуванні ВВП збільшився на 2,5 відсотки, трохи нижче, ніж очікували експерти (2,6 відсотки). При цьому в промисловому секторі був зафіксований спад 0,1 відсотка. Значного падіння темпів зростання зазнали також будівництво і сільське господарство.
У той же час темпи зростання в сфері послуг знизилися лише незначно, до 0,6 відсотка проти 0,7 відсотка в четвертому кварталі 2007 року. Однак аналогічні галузі фінансових і ділових послуг упали до 0,4 відсотки, що є мінімумом за останні п'ять років.
Зниження темпів зростання обумовлено обвалом ринку нерухомості і кредитною кризою в США і Європі. Британські економісти вважають, що уповільнення зростання буде тривати весь 2008 рік
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас