Україна розраховує на рівні прем'єр-міністрів домовитися з Росією виключити з 2009 "РосУкрЕнерго" зі схеми поставок газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує на рівні прем'єр-міністрів домовитися з Росією виключити з 2009 "РосУкрЕнерго" зі схеми поставок газу

Енергетика
130
Україна розраховує на рівні прем'єр-міністрів домовитися з Росією виключити з 2009 року "РосУкрЕнерго" зі схеми поставок газу.
Про це заявив журналістам перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.
"Ми сподіваємося, що переговори на рівні керівників урядів України й Росії приведуть до того, що ми з вами позбудемося зовнішнього посередника, такого як "РосУкрЕнерго", і все-таки вийдемо на прямі контракти... Я сподіваюся, що на наступний рік ми будемо мати прямі угоди без посередників і ціни, які будуть відповідати як України, так і Росії", - сказав він.
Зі слів Турчинова, Україна розплатитися за поточний споживаний газ вчасно.
Як повідомляло агентство, прем'єр Росії Віктор Зубков має намір відвідати Україну для участі в роботі міжурядового комітету з економічного співробітництва 28 квітня.
12 березня "Нафтогаз України" й "Газпром" підписали "Угоду про розвиток відносин у газовій сфері", відповідно до якої постачальником газу в Україну може виступати як "Газпром" так й "РосУкрЕнерго".
Після цього Кабмін затвердив зазначену угоду з виправленнями, однієї з яких й є точне закріплення в документі "Газпрому" як постачальника газу до кордону України й виключення "РосУкрЕнерго".
"Нафтогаз України" й "Газпром" повинні погодити угоду з урахуванням всіх виправлень, після цього воно набуде чинності.
Тепер постачальником газу в Україну залишається "РосУкрЕнерго", 50% якого належить "Газпрому", 45% - українцеві Дмитру Фірташу, 5% - ще одному українському бізнесменові Івану Фурсіну.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас