Портнов сьогодні відновлює конкурс з приватизації ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портнов сьогодні відновлює конкурс з приватизації ОПЗ

Казна та Політика
103
Конкурс щодо Одеського припортового заводу буде відновлений із сьогоднішнього дня. Про це повідомив представлений сьогодні прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко на посаді в.о. голови Фонду держмайна Андрій Портнов.
"Сьогодні ж я видам наказ про поновлення цього конкурсу", - відзначив він.
Нагадаємо, 11 лютого в 2008 р. Кабінет Міністрів затвердив умови проведення конкурсу із продажу акцій ВАТ “Одеський припортовий завод”.
Фонд держмайна 20 лютого оголосив конкурс із використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакета, що виставляється на конкурс, - 3 млрд. грн. Конкурс повинен був відбутися через 75 днів після публікації оголошення. Документи, необхідні для участі в конкурсі щодо приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", у Фонду державного майна України запросили 16 компаній.
15 квітня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого про затвердження умов конкурсу із продажу 99,52% пакета акцій ОПЗ. Президент також звернувся в Конституційний Суд з поданням відносно конституційності відповідного розпорядження Кабміну.
21 квітня голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко під час зустрічі з потенційними інвесторами ОПЗ повідомила про видання наказу на виконання указу Президента про припинення конкурсу із продажу контрольного пакета акцій ОПЗ.
Довідка. ВАТ "Одеський припортовий завод" - другий за розміром виробник аміаку та карбаміду і третій - за випуском азотних добрив в Україні, спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийняття, охолодження та перевантаження аміаку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас