Газпром хоче отримати ще шість великих родовищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром хоче отримати ще шість великих родовищ

Енергетика
164
ВАТ "Газпром" звернувся до уряду Російської Федерації із проханням передати йому без конкурсу шість великих родовищ із нерозподіленого фонду надр, повідомило Reuters джерело, ознайомлене з листом компанії в Білий дім.
У Газпромі РБК цю інформацію не прокоментували.
"Голова Газпрому Олексій Міллер у лютому направив лист прем'єр-міністрові Віктору Зубкову із проханням на підставі ст.12 закону "Про газопостачання" передати компанії без конкурсу родовища з нерозподіленого фонду надр. На шельфі Карського моря - Семаковське і Тота-Яхинське, на Ямалі - Крузенштернівське, Північно-Тамбейське, Західно-Тамбейське і Малигінське родовища", - відзначило джерело. Ці родовища були віднесені до об'єктів федерального значення розпорядженням В.Зубкова від 28 листопада 2007 р. У ньому зазначено, що в перелік включені родовища, для освоєння яких ділянки надр не надані в користування.
За словами джерела, дані родовища стануть основою видобутку Газпрому після 2020 р., коли його нинішня ресурсна база - Бованенківське, Ямбурзьке, Ведмеже родовища будуть уже частково вироблені. "Газпрому необхідно за 12 років підготувати нові родовища до експлуатації, тому що після 2020р. буде потрібне введення низки нових родовищ", - сказав він.
Передати Газпрому родовища з нерозподіленого фонду надр дозволяє ст.12 закону "Про газопостачання", відповідно до якої уряд може без проведення конкурсу ухвалити рішення щодо передачі родовища газу федерального значення в експлуатацію організації - власникові Єдиної системи газопостачання (ЄСГ), яким у РФ є Газпром. У середині квітня В.Зубков створив перший подібний прецедент - ухвалив передати Газпрому без конкурсу Чаяндинське газоконденсатне родовище з ресурсами 1,2 трлн куб. м газу і 50 млн т нафти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас