Алан Грінспен вважає економічну ситуацію в Україні "дещо незвичайною" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алан Грінспен вважає економічну ситуацію в Україні "дещо незвичайною"

Казна та Політика
1556
Екс-голова ради керуючих Федеральної резервної системи США (ФРС) Алан Грінспен вважає економічну ситуацію в Україні "трохи незвичайною".
Про це він заявив учора під час телемосту, організованого інвестиційною компанією Concorde Capital.
За словами екс-глави ФРС, з одного боку, Україна - це країна, що швидко розвивається, з іншого боку - вона тільки зовсім недавно відійшла від централізованої планової економіки.
Грінспен також відзначив, що у зв'язку із кризовими явищами у світовій економіці Україні необхідно адекватно реагувати на дані виклики, у тому числі й проводити відповідну курсову політику. "Я повністю згодний, що цими питаннями треба займатися", - додав він.
Говорячи про кризові явища у світовій економіці, Грінспен відзначив, що сьогоднішня економічна криза в США, можливо, є однією із найсерйозніших за останні 50 років. За словами Грінспена, він "не дуже впевнений у тому, що кризу вдасться вирішити протягом декількох місяців".
Він вважає, що іпотечна криза в США триває, "ситуація як і раніше залишається важкою".
У той же час Грінспен відзначив, що "в іншому світі справи йдуть досить непогано". На думку екс-глави ФРС, проблеми в Європі вирішаться швидше, ніж у США.
Грінспен також відзначив, що сьогодні поки важко дати якийсь визначений прогноз щодо макроекономічної ситуації на найближчі 18 місяців.
Грінспен народився 6 березня 1926 року. Незмінний голова Федеральної резервної системи США (ФРС) з 1987 року, визнаний "кращим головою ФРС ХХ століття"
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас