У Києві незаконно роздано сотні гектарів землі, заявляє ГоловКРУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві незаконно роздано сотні гектарів землі, заявляє ГоловКРУ

Казна та Політика
170
В 2006 році і першій половині 2007 року були незаконно роздані сотні гектарів київської землі.
Про це на прес-конференції повідомив голова Головного контрольно-ревізійного управління (ГоловКРУ) Микола Сивульський з посиланням на попередні результати перевірки роботи Управління земельних ресурсів Київської обласної держадміністрації в 2006 році і першій половині 2007 року.
"Можу сказати, що сотні і тисячі гектарів київської землі унікальної, з порушенням законодавства, без належного оформлення, за підписом відомих вам людей роздавалися наліво і направо, і зараз ми тільки з'ясовуємо, кому саме вони роздавалися", - сказав Сивульський.
Він не повідомив про конкретні випадки роздачі столичної землі, посилаючись на те, що контрольні заходи ще не завершені.
За даними ГоловКРУ, результати перевірок показали, що в 2006 році і першій половині 2007 року з 211 укладених договорів продажу земельних ділянок (249,1 га) тільки по 8 договорах проведені земельні торги.
Також під час контрольних заходів виявлено, що, за рішенням Київради, були надані в оренду 62,8 га землі рекреаційного призначення і водного фонду.
Відповідно до п. 3.1 Плану контрольно-ревізійної роботи ГоловКРУ України на ІІ квартал 2008 року передбачене проведення ревізії виконання бюджету м. Києва за ІІ півріччя 2007 року і завершений звітний період 2008 року. Зокрема, заплановане проведення ревізії на таких об'єктах: апарат Київської міської державної адміністрації; Головне фінансове управління КМДА; Управління справами КМДА; Головне управління економіки та інвестицій КМДА; Головне управління земельних ресурсів КМДА.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас