"Газпром" готовий купити 51% акцій ТНК-ВР за 20 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" готовий купити 51% акцій ТНК-ВР за 20 млрд дол.

Фондовий ринок
266
Держкомпанія Газпром готова заплатити $20 мільярдів за 50-процентну частку російських акціонерів ТНК-ВР і 1,0 відсоток з аналогічного пакета британської BP, повідомила газета "Ведомости" з посиланням на близьке до керівництва Газпрому джерело, що стверджує, що угода відбудеться до кінця року.
Чутки про швидкий перехід російської частки в ТНК-ВР під контроль Газпрому ходять уже більше року, однак тріумвірат мільярдерів - Віктор Вексельберг, Михайло Фрідман і Леонард Блаватник - неодноразово заперечував бажання і намір продавати прибуткову компанію.
І цього разу високопоставлене джерело в Альфа-груп спростувало газеті факт переговорів з Газпромом і можливість продажу російськими акціонерами їхньої частки в ТНК-ВР. У свою чергу, джерело, близьке до керівництва Альфа-груп, повідомило, що недавно Газпром повідомив російських акціонерів ТНК-BP про те, що домовився із ВР про покупку 1,0 відсотка, і вказав, що хотів би одержати контроль, однак акціонери ТНК-ВР не сприйняли це як нормальну пропозицію.
"Так справи не робляться", - цитує газета близьке Альфі джерело.
У той же час джерело, близьке до керівництва газової монополії, і ще одне - газета називає його близьким до одного зі співвласників ТНК-BP - стверджують, що питання про перехід ТНК-ВР під контроль Газпрому вже вирішене, ціна - $20 мільярдів, а термін - до кінця року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас