Більшість українців вважають, що нафта закінчується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців вважають, що нафта закінчується

Енергетика
265
Організація Програма Оцінок Міжнародної Політики при Університеті Меріленда опублікувала результати опитування про майбутнє нафти. Опитування було проведено в 16-ти країнах світу, включаючи США, Україну, Росію та Азербайджан.
Більшість жителів 15-ти з 16-ти держав упевнені в тому, що нафта у світі закінчується. Єдиним винятком стала Нігерія, що є одним з найбільших експортерів нафти. У тому, що джерела нафти висихають, переконані 76% американців, 63% українців, 58% азербайджанців і 53% росіян.
У середньому, 70% жителів Землі вважають, що влада повинна задуматися про пошуки нових джерел енергії. Подібні погляди особливо поширені в Південній Кореї (думка 97%), Франції, Мексиці та Китаю.
У свою чергу, у Нігерії і Росії ця ідея має найменшу підтримку - її схвалюють, відповідно, 43% і 35% респондентів. Пошуками нових енергій найменш цікавляться жителі країн-експортерів нафти.
Також більшість опитаних вважають, що в найближчі 10 років ціни на нафту будуть рости: 79% упевнені, що ціни виростуть. Найбільш песимістично ставляться до цього індонезійці, французи і єгиптяни. З найбільшим оптимізмом дивляться в майбутнє нігерійці та росіяни.
Як повідомлялося, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) має намір збільшити до 2012 року видобуток нафти до п'яти мільйонів барелів на день.
22 квітня ціни на нафту встановили на світовому ринку нові рекорди. Барель нафти WTI з поставкою в травні подорожчав до 117,48 долара, а нафта марки Brent з поставкою через місяць - до 114,43 долара.
За матеріалами:
Washington ProFile
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас