Китайський суверенний фонд збільшує обсяг інвестицій за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський суверенний фонд збільшує обсяг інвестицій за кордоном

Казна та Політика
128
Китайський суверенний фонд China Investment Corporation, розміром $200 млрд., планує затратити на інвестиції в закордонні активи $90 млрд., що на 30% більше, ніж було виділено на ці цілі спочатку. Про це, як пише газета Financial Times, президент і головний директор з інвестицій фонду Гао Сицин повідомив західним банкірам у середу 23 квітня в китайській столиці.
За відомостями видання, China Investment Corporation, або CIC, спочатку виділяв $66 млрд. на офшорні інвестиції. Але, за словами Гао Сицина, сума була збільшена після того, як китайський уряд вирішив, що на реструктуризацію Сільськогосподарського банку Китаю, Китайського банку розвитку та інших державних фінансових установ, що зазнають труднощів, буде потрібно менше коштів, ніж раніше передбачалося.
Він також сказав, що більша частина збільшеної суми буде надана зовнішнім керуючим для інвестування в папери, номіновані в іноземній валюті, продукти з фіксованим прибутком і в альтернативні активи, включаючи приватні інвестиційні фонди, хеджеві фонди, і, можливо, сировинні товари.
За словами президента CIC, через відкриту процедуру подачі заявок фонд уже вибрав число світових фондових менеджерів, які будуть здійснювати інвестиції в офшорні активи від його імені, але не назвав їхні імена, оскільки умови контрактів ще обговорюються.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас