70% мешканців землі вважають, що нафта поступово закінчується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

70% мешканців землі вважають, що нафта поступово закінчується

Енергетика
267
Зростаючі ціни на нафту та світова фінансова криза позначаються й на громадській думці. Тепер уже в багатьох країнах жителі вважають, що нафта як основне паливо стрімко вичерпує свої ресурси та треба переходити на альтернативні джерела енергії.
Організація "Program on International Policy Attitudes", що діє при Університеті Меріленду, надрукувала результати опитування про майбутнє нафти. Опитування було проведено в 16-ти країнах світу, включаючи США, Росію, Україну та Азербайджан.
Більшість жителів 15-ти з 16-ти держав упевнені в тому, що нафта у світі закінчується. Єдиним виключенням стала Нігерія, що є одним з найбільших експортерів нафти. У тому, що джерела нафти висихають переконані 76% американців, 63% українців, 58% азербайджанців і 53% росіян.
У середньому, 70% жителів Землі вважають, що влада повинна задуматися про пошуки нових джерел енергії. Подібні погляди особливо поширені в Південній Кореї (думка 97%), Франції, Мексиці та Китая. У свою чергу, у Нігерії й Росії ця ідея має найменшу підтримку - неї схвалюють, відповідно, респондентів. Пошуками нових енергій найменш цікавляться жителі країн-експортерів нафти.
Також більшість опитаних уважають, що в найближчі 10 років ціни на нафту будуть зростати: 79% упевнені, що ціни виростуть. Найбільше пессимистично ставляться до цього індонезійці, французи і єгиптяни. З найбільшим оптимізмом дивляться в майбутнє нигерійці та росіяни, тобто країни, які самі займаються експортом нафти й тому їхня економіка залежить від її видобутку й рентабельності на світовому ринку.
Ідеї переходу на нові стандарти енергетики стали також дуже популярні у світлі зростання екологічних настроїв у світі. Після конференції на Балі не тільки політики, але й прості громадяни почали думати про забруднення природи більш активно, і це стало дуже модним у капіталістичному суспільстві.
Пошуки альтернативних джерел енергії обмежується двома факторами: по-перше, рентабельність. Багато альтернативних джерел енергії вимагають дуже дорогих установок, які поки не можуть дати такий вихід енергії, як традиційна енергетика. І, по-друге, атомна енергетика зараз досить популярна, але ніхто не може гарантувати стабільності виробництва й функціонування ядерних станцій. Тому, незважаючи на зростаючу ціну, нафту залишається головним джерелам для паливної промисловості у світі.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас