При Мінюсті буде створено інститут уповноваженого урядом у боротьбі з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При Мінюсті буде створено інститут уповноваженого урядом у боротьбі з корупцією

Кримінал
79
При Міністерстві юстиції України планується створити інститут уповноваженого урядом у боротьбі з корупцією, повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук.
"Мова йде про створення при Міністерстві юстиції інституту уповноваженого урядом у боротьбі з корупцією. Адже в Україні на сьогодні немає органу, який би координував роботу з боротьби з корупцією", - сказав голова відомства в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому в середу.
Оніщук підкреслив, що функції такого уповноваженого будуть полягати у взаємодії заступників керівників відомств, відповідальних за боротьбу з корупцією. Також, за словами міністра, уповноважений повинен буде "забезпечувати функції моніторингу, вивчення причин корупції, формування суспільної думки та кілька інших напрямків".
Разом з тим, Оніщук акцентував увагу на тому, що правоохоронні функції для уповноваженого не передбачаються.
"Карним переслідуванням за корупційні діяння займаються правоохоронні органи", - підкреслив міністр.
Він також нагадав, що в рамках перетворень планується створення спеціалізованого органа, що буде займатися слідством щодо антикорупційних діянь суддів, прокурорів, посадових осіб, так званого Антикорупційного бюро, можливо, на базі, підрозділу "К" Служби безпеки України
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас