В Росії ТНК-ВР висунуті податкові претензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії ТНК-ВР висунуті податкові претензії

Енергетика
225
У нафтогазовій компанії ТНК-BP офіційно підтвердили наявність податкових претензій за 2004-2005 рр. в обсязі майже 6 млрд руб. (понад 250 млн. дол.)
Як повідомив РБК офіційний представник компанії Олександр Шадрін, у даний час ТНК-ВР "взаємодіє з податковими органами щодо висунутих претензій".
Як зазначило джерело в ТНК-ВР, податкові претензії за вказані роки складаються з "дрібних претензій до півтора десятків дочірніх компаній ТНК-ВР". За цією заборгованістю компанія намагається врегулювати ситуацію в досудовому порядку.
Що стосується материнської компанії, то до неї, за словами джерела, висунуті незначні претензії в розмірі майже 150 млн руб., і компанія має намір оскаржити їх у суді. Позов вже поданий до Московського арбітражного суду, дата слухань поки не призначена.
Раніше податкові органи вже висували претензії до ТНК-ВР щодо податкової заборгованості за період 2002-2003 рр. Компанія розплатилася за ними у 2006 р. Сума виплат становила понад 30 млрд руб.
У даний час також Головним управлінням МВС РФ по Центральному федеральному округу ведеться розслідування кримінальної справи відносно компанії "СІДАНКО" (яка в 2003 р. увійшла до ТНК-ВР) про ухилення від сплати податків на суму понад 1 млрд руб.
Нафтогазова компанія ТНК-ВР створена у 2003 р. в результаті злиття ТНК, СІДАНКО, ОНАКО і активів ВР у Росії і в Україні. Акціонерами компанії на паритетній основі (по 50%) є ВР і консорціум AAR (ААР) у складі "Альфа-груп", Access Industries і Renova. ТНК-BP веде розвідку і видобуток нафти в Західному Сибіру, в Поволжському і Уральському регіонах, в Східному Сибіру і на Сахаліні. Компанії належить ВАТ "ТНК-ВР Холдинг", в якому консолідована практично вся діяльність в Росії. "ТНК-ВР Холдинг" створений в 2004 р. в результаті реструктуризації ТНК-ВР.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас