Україна і Росія досі не визначили розмір боргу за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія досі не визначили розмір боргу за газ

Енергетика
198
Перенесення строків візиту російського прем'єра Віктора Зубкова в Київ не пов'язане з тим, що Україна та Росія дотепер не домовилися про погашення боргу за спожитий газ, що становить, як стверджував раніше Віктор Ющенко, близько 2 млрд. доларів.
Про це "Новому Регіону" заявив міністр енергетики України Юрій Продан.
"Чому перенесений візит - це питання до російської сторони. Я, на жаль, не перебуваю в процесі домовленостей, коли відбудеться візит Зубкова, і чому він переноситься", - сказав він.
"Я можу сказати, що всі контракти на постачання газу підписані. Тобто, підписаний контракт на постачання природного газу. З нашого боку його підписав "Нафтогаз". А що стосується газу, що буде надходити "Нафтогазу" через дочку "Газпрому", то він ще на стадії переговорів. Тобто, сьогодні мова йде про непідписані ще акти поставок цього газу в Україну. Там є відповідні проблеми, про які сторони ще домовляються, щоб можна було провести розрахунки", - додав Продан.
"Точно так само, щоб визначити борг, треба підписати акти, де чітко буде зафіксовано, яка величина боргу. Сьогодні ще йдуть переговори щодо фіксації актів, а, виходить, величини боргу. Після того, як вони будуть підписані, буде зафіксована величина боргу. Поки що ми можемо говорити про прогнозовану величину боргу. А точної величини нема", - стверджує український міністр.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас