Мінфін: З дефіцитом все в порядку - навіть краще, ніж хотіли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: З дефіцитом все в порядку - навіть краще, ніж хотіли

Казна та Політика
467
Дефіцит загального фонду Державного бюджету України за перший квартал 2008 року склав 2,3 млрд. грн.
"Відповідно до планових показників, в І кварталі 2008 року по загальному фонді Державного бюджету дефіцит повинен був становити 8,4 млрд. грн., а за результатами фактичного виконання він склав лише 2,3 млрд. грн.", - говориться у відповіді Міністерства фінансів України на запит УНІАН.
У своєму запиті Агентство просило надати офіційне роз'яснення Мінфіну щодо інформації, оприлюдненої 11 квітня головою Національного банку України Володимиром Стельмахом у залі Верховної Ради. Зокрема, Стельмах тоді сказав, що витрати Держбюджету в першому кварталі були збільшені проти планових на 7 млрд. грн.
Як повідомлялося, Держказначейство і Мінфін раніше рапортували про те, що фактично за січень-березень в загальний фонд Держбюджету надійшло 37,494 млрд. грн., що на 3 млрд. грн. або 8,6% вище планового показника. При цьому за три місяці відкриті і зараховані на рахунки відкритих асигнувань головних розпорядників 29,76 млрд. грн., що становить 98,4% плану на цей період (у показнику не враховані суми наданих кредитів з Державного бюджету, а також витрати на обслуговування державного боргу і міжбюджетних трансфертів).
За інформацією Держказначейства, на витрати з обслуговування держборгу в першому кварталі було направлено 667,8 млн. грн (у т.ч. по внутрішньому - 180 млн. грн., зовнішньому - 487,8 млн. грн.), а на погашення держборгу - 1,028 млрд. грн. (у т.ч. внутрішнього - 710,1 млн. грн., зовнішнього - 318,1 млн. грн.).
Як повідомлялося в ЗМІ, у квітні ц.р., уперше з 2000 року, на офіційному сайті Держказначейства не була оприлюднена оперативна інформація про фактичні перерахування коштів у дохідну частину бюджету Держмитницею, ДПАУ і Нацбанком за квітень.
Поки відомство оприлюднило інформацію про бюджетний розклад на найближчий місяць, на період з початку року і дані про фактичне відхилення від плану, що давало можливість прогнозувати ризики можливого невиконання доходів бюджету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас