Вілла за 100 мільйонів доларів - дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вілла за 100 мільйонів доларів - дефіцит

Нерухомість
304
Купувати житло дешевше 100 мільйонів не хочеться, а гідних об'єктів у світі - зовсім небагато. Експерти Forbes утішають: мільярдерам усе ще є із чого вибирати.
На вершині розкоші
Найдорожчий будинок світу вартістю 165 мільйонів доларів зветься Pinnacle (у перекладі з англійської - вершина) і перевершує всі шикарні вілли, які коли-небудь, належали товстосумам. Загальна площа перевищує 4,7 тисячі квадратних метрів, не рахуючи земельної ділянки 64 гектара.
Ландшафт прикрашає гірське озеро, а поруч із вертолітним майданчиком знаходиться головний сюрприз для покупця - власний канатний підйомник для лижників із кріслами у формі гондол. Автор проекту Pinnacle Тім Блікссет уже заявив, що продасть свій витвір тільки одному зі своїх знайомих-мільярдерів.
Трохи менше - 165 мільйонів доларів - прийдеться віддати за величезний особняк у Каліфорнії. Цей будинок не потребує реклами - тут знімали фільм "Хрещений батько", тому кожен куточок знайомий шанувальникам Френсіса Форда Копполи.
До слова, цю кінострічку тут можна подивитися у власному кінотеатрі. А після цього побродити по 29 спальнях, поплавати в кожному із трьох басейнів або пограти в теніс на власному корті. Цікаво, що екс-власник будинку, медіамагнат Рендольф Херст в 1960-х придбав цей розкішний будинок за смішні за нашими мірками гроші - усього за 120 тисяч доларів.
Третій з найдорожчих будинків світу - Updown Court у Британському Уіндлсхемі.
У будинку 22 спальні, кожна з окремою ванною з вишуканого мармуру, і 5 басейнів у стилі римських ванн. Оселившись у цьому будинку, з королевою Єлизаветою та співаком Елтоном Джоном можна буде вітатися, що називається, "через паркан" - їхні резиденції знаходяться відразу за рогом. За таке сусідство не шкода викласти 162 мільйона доларів.
Під одним дахом із Дракулою
"А по ночах тут можна побачити примару Дракули", - так зможе похвастатися своїм гостям власник замка Бран у Румунії. Побудований в 1212 році, особняк належав графові Владу Дракулі і протягом століть вважався головною визначною пам'яткою Румунії. Тільки в 2006 році будинок був повернутий спадкоємцеві сім'ї Габсбургів - американському архітекторові Домініку фон Габсбургу, - який і виставив його на торги. Цей шматочок історії він оцінив в 140 мільйонів доларів.
П'ятірку замикає найбільш "висотний" з розкішних особняків - Hala Ranch, розташований у скелястих горах. Раніше тут жив посол Саудівської Аравії в США принц Бандар ібн Абдул Азіз. Червоне дерево, кам'яні колони і статуї із бронзи створюють атмосферу величчя та безсоромної розкоші. А з величезних скляних фасадів у всьому будинку відкривається приголомшливий вид на гори. Оцінюється будинок в 135 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас