Air France підвищила збір за паливо в зв'язку зі збільшенням цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Air France підвищила збір за паливо в зв'язку зі збільшенням цін на нафту

Енергетика
64
Air France, підрозділ Air France-KLM Group, підняла збір за паливо на міжконтинентальних рейсах на 10 євро у зв'язку з підвищенням ціни на нафту до рекордних значень, повідомило агентство Bloomberg.
Air France також збільшила ціни на рейси середньої дальності на 4 євро, на 2 євро були підвищені ціни на квитки на внутрішніх маршрутах, говориться в прес-релізі компанії.
Таким чином, паливна націнка в ціні квитка на міжконтинентальні рейси склала 91 євро, 22 євро - на маршрутах середньої дальності і 15 євро для внутрішніх перельотів.
На торгах у вівторок вартість нафти вперше пробила позначку $118 за барель.
Багато авіакомпаній підвищили тарифи у зв'язку зі збільшенням цін на нафту, що за останні 12 місяців досягло 78%. Минулого місяця Deutsche Lufthansa, найбільший європейський авіаперевізник після Air France-KLM, підняв ціни на деяких маршрутах на одну п'яту. За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту, частка палива у витратах авіакомпаній виросла до 28% з 13% п'ятьма роками раніше.
Величина останнього підвищення буде скорочена вдвічі, якщо ціна на нафту стабілізується на рівні нижче $100 за барель, відзначається в заяві Air France.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас