Асоціація британських банкірів висловилась за "еволюційні зміни" в системі LIBOR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Асоціація британських банкірів висловилась за "еволюційні зміни" в системі LIBOR

Валюта
265
Асоціація британських банкірів висловилася за "еволюційні зміни" у системі розрахунку ставки LIBOR, пише Financial Times.
При цьому вона висловила побоювання, що радикальний перегляд системи може привести до нової фази нестабільності на світових ринках кредитів і деривативів.
"Можливо, необхідні еволюційні зміни, і ми зібрали комісію для розгляду цього питання, - заявив голова групи LIBOR в асоціації Джон Юен. - Однак радикальна зміна ставки в нинішніх умовах буде не кращою стратегією".
LIBOR грає принципово важливу роль у світовій фінансовій системі. Показник обчислюється асоціацією щоранку в Лондоні на основі інформації, що надходить від банків по усім світі, і є відбиттям середньої процентної ставки, по якій банки видають один одному короткострокові кредити. Він є ключовим показником здоров'я банків. Його значення поширюється далеко за межі банківського сектора: виходячи з LIBOR установлюються ставки по корпоративних облігаціях, іпотечних кредитах і фінансових контрактах.
Останнім часом у банкірів з'явилися побоювання із приводу надійності ставки, і деякі з них закликають користуватися індексами, заснованими на реальних угодах.
На думку Юліана Ван Кана з BNP Paribas, що очолює лондонський Форум кредитних менеджерів, банки повинні повернутися до старого методу і брати інформацію про кредити в груп дилерів.
Крім того, у вівторок торговельна платформа Tradeweb запускає перший великий електронний майданчик для торгівлі коштами між банками та інституціональними інвесторами. Він може надати нові можливості для визначення тенденцій у кредитуванні.
Проте багато банкірів вважають, що відмовитися від LIBOR практично неможливо через обсяг існуючих деривативних контрактів, прив'язаних до цієї ставки
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас