У Києві накрили типографію "липових" дипломів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві накрили типографію "липових" дипломів

Кримінал
286
Працівники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України затримали чотирьох чоловіків в Києві, які займалися підробкою документів мінімум 5 років.
Про це повідомили в прес-службі ГУБОЗ МВС України.
Відповідно до повідомлення, "провівши оперативну закупівлю підробленого диплома одного зі столичних економічних Вузів, оперативники УБОЗ вийшли на саму підпільну друкарню. Вона розташовувалася в одному із приватних будинків столиці. Вага вилученого обладнання - майже тонна".
Під час обшуку УБОЗівці вилучили безліч підроблених дипломів про вищу освіту, як старого зразка, так і нові - пластикові - більшості українських вищих навчальних закладів.
Також були знайдені підроблені водійські посвідчення, техпаспорти на автомобілі, і одне підроблене посвідчення працівника органів внутрішніх справ України. Крім цього виявлені речові докази, що свідчать про підробку зловмисниками іноземної валюти. Зокрема, євро.
За фактом злочину, передбаченого ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України Печерським РУ ГУМВС України в Києві порушена кримінальна справа.
На сьогодні угруповання затримане на три доби (відповідно до статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України).
Троє із затриманих були вже суджені за викрадення автомобілів і підробку документів, а ще один - колишній підполковник ОВС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас