Ющенко: В Україні склалася "непогана макроекономічна ситуація" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: В Україні склалася "непогана макроекономічна ситуація"

Казна та Політика
327
Президент України Віктор Ющенко вважає, що в Україні склалася "непогана макроекономічна ситуація". Про це він заявив на зустрічі з профспілками та роботодавцями, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
За словами Президента, сьогодні спостерігається зростання внутрішньо-валового продукту на рівні 7-8%. Разом з тим, поряд із зростанням ВВП необхідно дбати про економічну стабільність та досягти економіки росту.
В.Ющенко застеріг від "необґрунтованого популізму" в економічній політиці. Говорячи про доопрацювання держбюджету 2008 він наголосив, що це має бути "осмислений бюджет".
Президент висловив занепокоєння високою часткою продовольчої інфляції в концепції загальних інфляційних процесів. За його словами, продовольча інфляція складає 60% від загальної інфляції. Також В.Ющенко наголосив, що на сьогодні у світовій економіці склалася ситуація, коли темпи зростання вартості зернових перевищують темпи зростання вартості нафтопродуктів і Україна як країна, що займає 6 місце в світі по експорту зернових має скористатися цією ситуацію на свою користь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас