Члени ОПЕК не бачать необхідності в збільшенні видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени ОПЕК не бачать необхідності в збільшенні видобутку нафти

Енергетика
61
Організація країн-експортерів нафти не бачить необхідності в збільшенні нафтовидобутку для стримування зростаючих цін на "чорне золото", сказав президент ОПЕК Шакіб Хеліль.
"Ні", - відповів Хеліль на питання журналістів про те, чи потрібно ОПЕК нарощувати обсяги видобутку.
"Я не думаю, що збільшення видобутку вплине на ціни. Пропозиція та попит збалансовані", - сказав він. "Навіть якщо ми збільшимо видобуток, ми можемо не знайти покупця".
Хеліль додав, що останнє збільшення обсягу видобутку не привело до зниження цін, сказавши, що вважає основною причиною подорожчання нафти слабкий долар.
Генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-бадрі вважає, що ціни на нафту, що досягли нового рекорду на рівні $117 за барель у п'ятницю, можуть продовжити зростання.
Він так само, як Хеліль, назвав однією з головних причин подорожчання ослаблення долара, а не фактори попиту та пропозиції.
"Поки на ринок впливають інші фактори, ми можемо побачити подальше зростання цін", - сказав аль-бадрі. Міністри нафтової промисловості країн, що входять в ОПЕК, не раз говорили, що готові задовольнити потребу ринку в нафті, однак вважають, що поки він досить забезпечений поставками.
"Якщо знадобиться, щоб ОПЕК прийняла рішення, ми збільшимо (видобуток)", - сказав у неділю виконуючий обов'язки міністра нафти Кувейту Мохаммед аль-олаїм.
Однак як й інші високопоставлені представники картелю, він сказав, що рекордно високі ціни не відображають реальну ситуацію в сфері попиту та пропозиції.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас