Експерт: 30-40% газорозподільних мереж відпрацювали свій ресурс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: 30-40% газорозподільних мереж відпрацювали свій ресурс

Енергетика
96
Голова Ради профспілки працівників газових господарств Іван Яровий повідомив, що "на сьогоднішній день 30-40% газорозподільних мереж уже відробили свій ресурс".
На його думку, 46 мільйонів українців сидять на пороховій бочці через зношеність газових мереж. Він додав, що тариф на транспортування газу становить тільки 50-60% від необхідного.
"Що б ми тут не робили, які б гасла тут не були, поки держава не повернеться обличчям, дуже важко розраховувати на позитивний результат. Я не хочу, щоб так було, але 46 мільйонів наших громадян практично сидять на пороховій бочці! Єдиний вихід - установити нормальний тариф. Тоді можна запитати з людини й у плані відповідальності, і за все", заявив Яровий.
"Спочатку розподіляються кошти на собівартість та інвестиційні програми, а що залишилося - на транспортування. Абсолютно ніякої матеріальної зацікавленості і моральної відповідальності немає. Соціальні програми не вирішуються, зарплата низька і, природно, іде відтік кваліфікованих кадрів", сказав він.
За словами Ярового, Нафтогаз України і Національна комісія регулювання електроенергетики щоразу обіцяють переглянути тарифи, але "вибори йдуть щороку, і ніхто не хоче приймати непопулярні рішення".
Голова Ради профспілки працівників газових господарств також повідомив, що "на сьогоднішній день 30-40% газорозподільних мереж уже відпрацювали свій ресурс. На реконструкцію потрібні сотні мільйонів гривень. Вони і закладаються в інвестиційні програми, але коли реальних коштів нема, то практично нічого не робиться.
Нагадаємо, вранці 13 жовтня минулого року в житловому десятиповерховому будинку в Дніпропетровську на вулиці Мандриківській, 127 трапився вибух газу, що повністю знищив один з під'їздів і пошкодив ще десять сусідніх будинків.
Протягом шестиденних аварійно-рятувальних робіт з-під руїн витягли та опізнали тіла 23 загиблих.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас