Кредитна ставка з молодіжних кредитів знизиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитна ставка з молодіжних кредитів знизиться

Кредит&Депозит
625
Одна з наших програм за рахунок бюджетних коштів компенсує процентну ставку по банківських кредитах у розмірі дисконтної ставки НБУ, що на сьогоднішній день становить 10% річних, розповів під час інтерв'ю газеті "Экономические известия" голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій Омельчук.
Зараз на розгляді Кабінету міністрів перебуває пропозиція фонду, що передбачає тісну взаємодію з Державною іпотечною установою (ДІУ). Вона досить успішно працювала з низкою комерційних банків щодо рефінансування іпотечних житлових кредитів і фактично домоглася в рамках своєї програми ставки близько 12% річних у гривні, розповідає В.Омельчук. Пропонується наступна схема: один з банків, з якими працює ДІУ, або Ощадбанк, у якого досить дешеві кредитні ресурси, надає молодій сім'ї стандартний іпотечний кредит. У свою чергу ДІУ його рефінансує, а фонд надає на нього часткову компенсацію процентної ставки.
Природно, всі учасники процесу приходять до певного компромісу: банк трошки посувається щодо ставки, ДІУ надає більш вигідні умови рефінансування і фонд намагається, щоб для позичальника була найбільш сприятлива процентна ставка. За словами В.Омельчука, таким чином, можна досягти процентної ставки по житлових кредитах від 0 до 2% у гривні. Це могло б дати можливість уже цього року декільком тисячам молодих сімей одержати кредити на вигідних умовах
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас