Приватне підприємство незаконно добувало воду з артезіанської свердловини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватне підприємство незаконно добувало воду з артезіанської свердловини

Кримінал
196
Прокуратура Гагарінського району Севастополя, провівши перевірку низки фірм, що займаються видобутком і реалізацією питної води, порушила кримінальну справу за ознаками злочину - незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення.
Як повідомила кореспондентові помічник прокурора району Ніна Ковальчук, до теперішнього часу установлено, що за адресою вул. Кесарева, 9, підприємство, продукція якого добре відома городянам під маркою Південний Грааль, уже більше трьох років використовує артезіанську свердловину для видобутку технічної підземної води (прісної). При цьому фірма не має ліцензії на користування надрами для ведення підприємницької діяльності, хоча посадовим особам неодноразово вносилися приписання про припинення використання свердловини і придбання спеціального дозволу. "Їхні дії є прямим порушенням статей 19 і 21 Кодексу України Про надра, - вважає Ковальчук.
За інформацією помічника прокурора, посадові особи цього підприємства незаконно добували воду, що є корисною копалиною загальнодержавного значення, з водоносного горизонту, що залягає на глибині 115 м. При цьому, як установлено, якість розлитої води не відповідає вимогам: на підприємстві не дотримуються санітарні норми, устаткування брудне, іржаве, умови явно не підходять для виробництва продукції, призначеної для вживання в їжу.
Як додала Ковальчук, вода Південний Грааль реалізовувалася оптом та у роздріб. СЕС неодноразово штрафувала власників торговельних точок, де цей продукт продавався населенню, але виробництво не припинялося. Діяльність фірми була зупинена лише на вимогу прокуратури 14 березня 2008 року
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас