У Сахалінській області ціни на хліб виросли майже на 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сахалінській області ціни на хліб виросли майже на 17%

Аграрний ринок
117
Хліб у Сахалінській області з понеділка подорожчав на чотири рублі, ціна булки білого пшеничного хліба досягла 33 рублів.
Як повідомив представник хлібокомбінату імені Кацева, основного постачальника хлібобулочних виробів Южно-Сахалинска, з понеділка підприємство підняло свої відпускні ціни на хліб: на 19% - на білий і на 14% - на чорний.
"У результаті відпускна вартість хліба з підприємства дорівнює 28 рублям 50 копійкам за булку білого і 25 рублям 50 копійкам за булку чорного. Раніше вона була 24,5 і 23 рублі відповідно", - сказав представник хлібокомбінату.
За його словами, таке підвищення цін на хліб пояснюється, у першу чергу, різким збільшенням цін на зерно та борошно в оптових постачальників - майже на 40%, передає РІА "Новости".
Підвищення відпускних цін на хліб спостерігається в різних регіонах Росії із середини березня. Найбільше подорожчання відбулося в Приморському та Ставропольському краях - на 25%, у Ростовській і Самарській областях - на 20%.
Експерти поки не зійшлися в думках щодо причин подорожчання. Зростанням цін уже зацікавилися прокуратура і Федеральна антимонопольна служба (ФАС). Приморська ФАС за дорученням крайової прокуратури перевіряє обґрунтованість і законність підвищення цін на хліб, ФАС по Комі порушила справу проти одного із хлібокомбінатів за ознаками порушення антимонопольного законодавства.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас