Кільчицька обіцяє назвати забудовників центра Києва, які ховаються за мандатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кільчицька обіцяє назвати забудовників центра Києва, які ховаються за мандатами

Нерухомість
118
Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька заявляє, що столична влада оскаржить рішення суду про законність виділення компанії “Житлобуд” землі під будівництво житлового будинку на території Жовтневої лікарні.
Про це мова йде в коментарі Кільчицької, переданому УНІАН прес-службою Київської міської державної адміністрації.
За її словами, столична влада готова пройти всі судові інстанції, щоб захистити киян від незаконних забудовників. Відповідні позови в суд уже готуються.
"Незважаючи на те, що вчора Шевченківський суд виніс рішення на користь незаконних забудовників Жовтневої лікарні, київська влада має намір пройти всі судові інстанції, щоб довести киянам, що правда - на їхньому боці. Ні мандат депутата Верховної Ради, ні будь-яка інша посада не дає права забудовникам нехтувати інтересами киян і виступати проти їхніх законних вимог", - сказала Кільчицька.
Також заступник голови КМДА заявила, що перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов дезінформував киян, що нібито після його звернення до забудовника території Жовтневої лікарні той відмовився від будівництва.
"У той час, коли він говорив про відмову забудовника від ведення будівництва на території Жовтневої лікарні, представник Куровського відкрито в суді підтвердив плани подальшої забудови лікарні... Турчинов у такий спосіб прикрив одного із найбільш скандальних київських забудовників і свого колегу-однопартійця від БЮТ", - сказала вона. (Іван Куровський, народний депутат від БЮТ, очолює "Житлобуд").
"Ми продовжуємо оприлюднювати списки всіх забудовників історичної частини Києва, які ховаються за мандатом депутата Верховної Ради або намагаються сховатися за мандатом депутата Київради. Кияни будуть знати поіменно тих, хто на місці дитячих майданчиків, скверів і парків веде елітне будівництво", - заявила Кільчицька.
Як повідомляв УНІАН, за даними першого віце-прем'єр-міністра України Турчинов, 28 березня ТОВ "Фінансово-будівельна компанія Житлобуд" в односторонньому порядку прийняла рішення зупинити будівництво житлового будинку на вулиці Шовковичній, 39/1-а в м. Києві (на території Жовтневої лікарні).
Київський міський голова Леонід Черновецький зупинив будівництво житлового будинку на території Олександрівської (Жовтневої) клінічної лікарні у зв'язку з виявленими порушеннями, підписавши відповідне розпорядження 31 березня 2008 року.
16 квітня Шевченківський районний суд Києва визнав законним виділення компанії "Житлобуд" землі під будівництво житлового будинку на вул. Шовковичній, 39/1 (на території Олександрівської (Жовтневої) лікарні).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас