Шандра: Найближчим часом ЧАЕС буде виведена з експлуатації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шандра: Найближчим часом ЧАЕС буде виведена з експлуатації

Енергетика
127
ЧАЕС буде найближчим часом виведена з експлуатації, а вже до кінця квітня остання паливна збірка буде витягнута з третього енергоблоку ЧАЕС.
Про це під час навчань повідомив міністр надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.
За словами міністра, існує ціла процедура зняття атомної станції з експлуатації такого типу реакторів як РБПК (реактор більшої потужності канальний). "Ви знаєте, що РБВК будували в Радянському Союзі, тому в них існує багато серйозних проблем, але не дивлячись на них, ЧАЕС буде найближчим часом виведена з експлуатації".
Нагадаємо, в січні ц.р. глава МНС затвердив план заходів щодо зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкту "Укриття" в екологічно безпечну систему. Одним з важливих елементів плану є звільнення блоків від відпрацьованого ядерного палива. Виконання цього завдання планувалося завершити в 2010 р. Втім, 14 березня Шандра заявив, що все радіоактивне паливо для атомних станцій з реакторів ЧАЕС буде вивезено до квітня 2008 р.
Як повідомлялось, 7 серпня 2007 р. завершився тендер з будівництва укриття, який продовжувався три роки. 17 вересня ц.р. Чорнобильська АЕС, французький концерн Novarka та американський концерн Holteс підписали угоду про будівництво нового об'єкту "Укриття". Контракт з Novarka про будівництво нового об'єкту "Укриття" розрахований на 5 років - за планом будівництво повинне закінчитись в 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас